fbpx

Ünnepeltünk…

A tegnapi napon a Kishamis fedélzetén a nemzeti lobogó felvonásával és a Balaton megkoszorúzásával kezdetét vette a 2017-es vitorlás szezon. Az évadnyitó ünnepséget a BYC ifjú vitorlázóinak bevonulása nyitotta.

Különleges év az idei a Balatonfüredi Yacht Club számára, hisz 150 évvel ezelőtt döntött úgy 17 prominens személy, hogy megalapítják a Balaton-Füredi Yacht Egyletet.  A BYC 17 alapító tagjának emlékére készített bronztábla a tegnapi Évadnyitó Ünnepség keretein belül elfoglalta méltó helyét a Rózsakertben.

 

Dr. Szabó Tünde – sportért felelős államtitkár, Gerendy Zoltán – BYC elnök, Böröcz István – Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója, Dr. Kollár Lajos – MVSz elnök, Kontrát Károly – államtitkár, Dr. Bóka István – Balatonfüred város polgármestere @ balatonfured.hu

Aczél Péter; Batthyányi Ödön gr.; Birly István; Festetics Pál gr.; Frankovich Lajos; Kardos Kálmán; Károlyi Gyula gr.; Mihalovics János; Rosti Pál; Semsey Lajos; Széchenyi Béla gr.; Széchenyi Ödön gr.; Teasdale Vilmos; Todesco Lajos; Waldestein János gr.; Wenkheim – Czindery Béla b.; Wodiáner Albert b.

Gerendy Zoltán, a Balatonfüredi Yacht Club elnöke a 150 éves klub múltjáról emlékezett meg az ünnepségen. – 150 év jelentős idő, érdemes elgondolkodni a múlton. Úgy látom, hogy a sport és az egymás iránti tisztelet valamint a folyamatos megújulási szándék a legfontosabb alapjai az egyesületnek. Évente kétszáz gyerek tanul vitorlázni a táborainkban, generációk nőnek fel a BYC-nél – fogalmazott.

Velünk ünnepeltek a BYC150 rajzpályázat díjazottjai is. A hivatalos műsort követően a díjazott gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel és felkészítő tanáraikkal a Balaton Hajóról tekinthették meg az Évadnyitó verseny rajtját, majd a díjak átadására a Balatonfüredi Yacht Club klubszobájában került sor.
Részletek hamarosan…BYC150 rajzpályázat…

Az évadnyitó hivatalos sajtóközleménye itt érhető el.