fbpx

Utánpótlás Bajnokság versenyzői szemmel – Szemes Bence tollából

_original4Mint minden évben, idén is augusztus utolsó hetében került megrendezésre az Utánpótlás bajnokság. A Balatonföldvári Spartacus vitorlás egylet rendezésében 4 hajóosztályban versenyzett több mint 100 fiatal. A BYC-es Laser flotta ez alaklommal 11 versenyzővel állt a tervezett 12 futam elé.Első nap bíztató előrejelzésekkel vágott neki a csapat. A reggeli 45 perces út Földvárig épp elég volt az ébredésre és a stratégia felépítésére. Gyors megnyitó után vízre is szállt a mezőny. Az első futam szél hiánya miatt csak a 420 és Laser Radial osztályoknak volt érvényes. A BYC-es Róka Bibi óriási fölénnyel vezetett, de sajnos a futamot érvénytelenítették. A második futam egy sokkal jobb kifújt 15 csomós északi szélben zajlott ahol a csapat harciasan helyt áll, és remek helyeket vitorlázott. A nap végére a szél lejjebb állt és elpörögött, de ez nekünk nem volt akadály. Zsombi futamgyőzelme és Marci második helye adott okot a felhőtélen örömre.

Sajnos a további napokban jó futamokat nem tudhattunk magunk mögött. A versenyrendezőség sajnos 2-4 csomós szélben bonyolította le a futamokat.  Ezekben a körülményekben már nem tudta a csapat hozni az első napi szintet, persze tisztelet a kivételnek. Bibi, Zsombi és Marci nagyon keményen küzdött a minél jobb pozíciókért. Ennek meg is lett az eredménye Róka Bibi összetett második, Zsombi harmadik, és Marci a hatodik helyet tudta megszerezni. A többieknek nem kedvezett az utolsó három nap időjárása, de attól függetlenül remekül vitorláztak a középmezőnyben.

Radiálban Scharf Máté kiemelkedően vitorlázott, futamot is tudott nyerni, de sajnos ő is a kis szél áldozata lett. Jámbor Attila szintén remekül teljesített, stabilan és egyenletesen vitorlázta végig a futamokat, de egy BFD rontotta eredményét. Máté 4. , Attila pedig  9.ként zárta a regattát.

Röviden összefoglalva a szél nem kedvezett a vitorlázóknak, de ettől függetlenül, aki akart az tudott bizonyítani. Jövőre várjuk a folytatást, remélhetőleg jobb körülmények között!

További eredmények a mellékletben.

– Szemes Bence