fbpx

Úton Rióba – hírek

És sikerült: 3 magyar vitorlázó és 2 szörfös lesz ott a riói olimpián. Egy országból, amelynek nincs tengere. Magyarországról, amelynek a legnagyobb tavát sekélysége miatt a németek Plattenseenek csúfolják. Nagy gratula Márinak és Sacinak!

A Vadnai-fivérek? Döbbenet ez két tesó! Ruji azt írja a Szövi oldalán: „A Princesa Sofia a harmadik olimpiai válogató verseny volt a magyar laserersek, Tomai Balázs és a Vadnai-testvérek között. Ahogy az első két versenyen most is Vadnai Benjamin végzett a legelőrébb, így magabiztosan vezet a válogató sorozaton, amelynek utolsó állomása a mexikói Laser világbajnokság lesz. Az Ezüst-csoportban az utolsó napon még futamot is nyerve tört előre a 18 éves Vadnai Jonatán, aki így a verseny végére ezúttal is megelőzte az olimpiai kvalifikációt 2015-ben megszerző Tomai Balázst.”

Micsoda understatement, mondaná egy angol. A 18. születésnapját nemrég ünneplő Joni ma az idegek és a várokoztatás harcát is bírta: hozott egy 1. és egy 3. helyet az ezüst csoportban, így az 55 .helyen végzett összetettben a 60-on landoló Tomai Balázs előtt. Mert ezt a válogatót Joni szeretné leszkanderezni a bátyjával Mexikóban. És ez így van jól, mert végül is minden a családon belül marad.

Eredmény itt: http://www.trofeoprincesasofia.org/…/…/races/race-resultsall