fbpx

Vadnai Benji 6.helyen végzett a Laser 4.7 EB-n Workumban

Benji WorkumA magyar csapat már a verseny kezdete előtt egy héttel elkezdte a felkészülést a helyszínen. Az edzések nagyon jól sikerültek, közös futamokkal a török, görög és sail coach versenyzőivel. Benji részt vett a június elején rendezett holland bajnokságon is, ahol értékes tapasztalatokat gyűjtött.Részletek Benji naplójából:

1. nap
Benji jó formában várta az első napot. Az első két futamban a Ny-i,Dny-i szél 6-7 csomóról 12-ig erősödött. Az első futamban bal oldalt vezeti, jobbról frissüléssel 5 hajó elment ,de jó hátszelezéssel 2.-nak feljön, s ezt a helyét meg is tartja. A második futamban sajnos a jobb oldal nagyon bejön, csak 17.-nek tud feljönni.

2.nap
3. futamban D-i szél, összeméréseken jobb oldal meggyőzőbb, jó lee rajt után keresztez, csak a széléről megy el 4 hajó. Utolsó raumban nem haulzol, falsolva feljön 2.-nak.

4.futamban első kreuz-ban bal szélről 10 hajó megcsúszik, de jó taktikával végül a 2. helyet szerzi meg.

3.nap
Szélcsend miatt parti halasztás.

4.nap
3 futamot rendeztek. 5. futamban ÉK-i szél 10-12 csomó. Balra nyit, a szél jobbra fordul végül csak a 14.helyre tud feljönni. A 6. futamban jó lee rajt után vezeti az oldalt, nem áll fel a lee-line-ra, hanem bebiztosít, akik mögötte elmennek elemelkednek a bójáig. Végül nagy küzdelemben feljön a 6.helyre. Az utolsó 7.futamban a szél az előrejelzés szerint felerősödik 22 csomóra. Benji jó sebességgel végig a 2. helyen vitorlázik.

Ezzel befejeződtek a selejtezők, Benji a 6. helyen jutott be a final race-be, de nem tudott javítani, mert a következő napokon a nagyon szélsőséges időjárási viszonyok miatt több futamot már nem rendeztek, pedig a legnagyobb 2. kiesője neki volt.

A mezőny eleje a San Francisco-i világbajnokságra utazik a jövő héten, de ide Benji sajnos nem tart velük.