fbpx

Vadnai Benji és az Opésok Portorozban

Spomladanski Pokal 2010 (Portoroz, Szlovénia)

2010. március 13-14.

 

slo_pirat_laserA tavalyi európa-bajnoki ezüstérmes optimistes, az Év vitorlázója címet kiérdemlő Vadnai Benjámin (BYC) 2010-ben eggyel feljebb lépve már a laser 4.7 osztályban versenyez. Első próbálkozásán máris sikert aratott: Szlovéniában 18 versenyző közül bizonyult a legjobbnak.

A szlovén Pirat Yacht Club rendezésében került sor a hétvégén az optimist, laser 4.7 és laser radial hajóosztályok számára egy tavaszi versenyre, amelyen a teljes szlovén és szerb mezőny képviseltette magát. A végig 5-6 csomós északi szélben a két nap során hat futamra került sor, amelyből Benji négyet megnyert, így magabiztosan végzett az élen annak ellenére, hogy a verseny előtt állítólag nagyon izgult. A következő egy hónapban nem sokat tartózkodik majd Magyarországon, ugyanis három laser Európa-kupa versenyen vesz részt (Hyeres, Lugano, Torbole).

slo_pirat_optimist.previewA szlovén versenyen a 63 fős optimistes mezőnyben 11 magyar vitorlázó indult, közülük számos BYC-es fiatal. Varga Zsófi, Varga Dániel, Gyapjas Zsombor, Gyapjas Balázs, Vadnai Jonatán, Korchmáros Sára. A legjobb eredményt a Gyapjas testvérek érték el egy 6. és egy 8. hellyel. Jonatán nem sokkal hátrább, a 11. helyen végzett. Varga Dana a 28. , testvére Zsófi a 33. , Sára pedig a 38. helyen végzett.

Gratulálunk mindenkinek!

Részletes eredménylista (pdf)