fbpx

Vadnai Benji Európabajnok Laser 4.7 osztályban!!

292370_120x120Vadnai Benjamin második helyen végzett a franciaországi laser 4.7 Európa-bajnokságon, s korcsoportjában, a 16 év alattiak versenyében Európa-bajnoki címet szerzett!!!

 

Benji végig remek teljesítményt nyújtott a verseny során, egyetlen nap kivételével minden futamon tízen belüli helyen végzett, így az előkelő 11. helyen jutott be az arany csoportba a selejtezőket követően, ahol aztán feljött a harmadik helyre, s a mai végső futamon még egy helyezést javítva összetett másodikként, s korcsoportos Európa-bajnokként fejezte be a regattát. A végső győzelmet a német Stein Maximilian szerezte meg, míg a bronz érem a horvát Plenkovic Bartulhoz vándorolt.

Az Európa-bajnokságon egyetlen nap kivételével 8-10 csomó körüli szél fújt, ami ifjú korukból és termeti adottságaikból adódóan kedvezett versenyzőinknek, így a többiek is megvillanthatták tehetségüket és tudásukat egy-egy futam erejéig. Huszka Matyi háromszor is szerepelt a legjobb tíz között, s egy harmadik helyezést is begyűjtött csoportjában, mellyel az arany csoport 53. helyén zárta a versenyt. Takács Levente ugyan változó eredményt produkálva a 127. helyezésig jutott a 213 főt számláló mezőnyben, – korosztályában a 41.- ám neki is volt negyedik helyezése a selejtezők során, míg a lányok versenyében Virág Zsófi javított sokat tavalyi eredményéhez képest, s egyenletes vitorlázással egyetlen helyezéssel maradt csupán le a legjobb 59 lányt számláló arany csoporttól. Végül az ezüst csoport második helyén végzett a 118 főt számláló női mezőnyben. A női Európa-bajnoki címet a lengyel Piasecka Sara Natasza szerezte meg a finn Toroi Sofia és a horvát Kacan Antonela előtt.

Benji tavaly még optimist hajóosztályban állhatott fel az Európa-bajnoki dobogóra, s idén, – hajóosztály váltást követően –  máris újabb sikerrel kápráztatott el bennünket. Gratulálunk!

U16 fiú végeredmény.

Összetett fiú.

Lány végeredmény.

 

MVSZ Hír