fbpx

Vadnai Jonatán aranyérmes, Benjamin éremfutam-győztes Genovában

A magyar vitorlás sport első Világkupa aranya

Vadnai Jonatán győzött Genovában

Parádésra sikerült a Vadnai testvérek szereplése a világkupa sorozat sorrendben harmadik állomásán, Genovában.

(Cikk alapja: hajozas.hu, Ruják István)

Vadnai Jonatán az összetett lista második helyéről várta a mindent eldöntő éremfutamot, ahol magamögé utasítva az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok, ciprusi Pavlos Kontides-t, megnyerte a versenyt, ezzel megszerezve a magyar vitorlázás történetének első Világkupa győzelmét. Jonatán, karrierének eddigi legnagyobb sikerét zsebelte be.

Genoa, Italy is hosting sailors for the third regatta of the 2019 Hempel World Cup Series from 15-21 April 2019. More than 700 competitors from 60 nations are racing across eight Olympic Events. ©PEDRO MARTINEZ/SAILING ENERGY/WORLD SAILING
21 April, 2019.

Bátyja, Vadnai Benjamin a világranglista alapján 10-es rajtszámmal indult, és e körüli eredményt is tűzött ki célul. Bejött! Benjamin 10. helyen jutott a döntő futamba, amelyet végül meg is nyert. A selejtező futamok során is tudott elsőséget szerezni, végül az éremfutam megnyerésével a 9. helyre lépett elő az eredménylistán.

A genovai Világkupa versenyen a Laser Standard osztály számlálta a legnépesebb mezőnyt: 45 nemzet 111 hajója vett részt.

A versenyen végig gyenge szél nehezítette a versenyzők és a szervezők dolgát. Végül összesen hét futam alapján alakult ki az éremfutam tízes mezőnye. A részletes eredmények elérhetőek az alábbi oldalon: https://www.manage2sail.com/en-US/event/3da4c9de-e26e-4671-bb00-885c79a4cd47#!/results?classId=681a89b8-b15a-4932-b826-14252e4928fb

A fiúk jelenlegi legfőbb célja a tokiói olimpiai kvalifikáció megszerzése. Az olimpiai részvétel jogát legközelebb Franciaországban az idei világbajnokságon lesz lehetőségük elnyerni. A kvalifikációt nehezíti, hogy a négy évvel ezelőtti 46 fős mezőnyhöz képest, jövőre mindössze 35 nemzet laserese indulhat az ötkarikás játékokon.

Fotók forrása: @SailingEnergy