fbpx

Vadnai Jonatán ezúttal az U19-es Európa-bajnoki címet is megszerezte

Vadnai Jonatán immár hatszoros korosztályos világbajnok és háromszoros Európa-bajnok…Még három évig versenyezhet az U21 korosztályban…


Splitben a ma vitorlázott egyetlen futammal véget ért az U21 Laser Standard Európa-bajnokság. Az utolsó futamon Vadnai Jonatán kieső helyen (25.) ért célba, így ezúttal nem előzte meg a címvédő spanyol Joel Rodriguezt. Az U19-es korosztályban viszont fölényesen győzött, így kettővel növelte Európa-bajnoki érmeinek a számát.

A spliti nyílt Európa bajnokságon 29 nemzet 85 versenyzője vett részt.

Telefonon felhívtam Jonit, hogy első kézből tudjuk meg Splitben hogyan alakult az utolsó napja:

  – Mi történt? Összevissza fújt a szél, vagy nem kaptál pörköltet vacsorára, mint Kielben a világbajnokságon?
– Az is lehetett a baj, de leginkább az nem esett jól, hogy 5 másodperccel a rajt előtt megfütyültek… Utána nem sok esély maradt feljönni, mert egy rövid futamon külső körön voltunk és raumban nagyon elfújta a szél az elejét.
– Milyen szél fújt?
– Misztrál irányból 10-13 csomó, de néha leállt 5-re. Egész héten nem a szokott termik fújt, amikor bejön a jobb oldal, hanem nagyon meglepő dolgokat művelt.
– Gratulálok az újabb EB érmeidhez!
                                                     Ruji

JOniEB20162

Vadnai Jonatán két hét alatt a U21 – U19 kieli világbajnokságon és a spliti EB-n négy érmet nyert, két világbajnoki aranyat (U21 és U19), egy Európa-bajnoki aranyat (U19), és egy Európa-bajnoki ezüstöt (U21). A 18 éves Vadnai Jonatán ezzel most hatszoros korosztályos világbajnok és háromszoros Európa-bajnok. Még három évig versenyezhet az U21 korosztályban…

A spliti verseny végeredménye – az Arany csoporté valamint az U19-es sorrend – pdf fájlban letölthető a mellékletből.

Forrás: Hunsail