fbpx

Vadnai Jonatán kalandjai az új-zélandi OP VB-n – 1. rész

Jonatan Napier01Új-Zélandon – másnéven a hosszú fehér felhő földjén -rendezik meg a 2012. év első OP versenyét, méghozzá az OP Világbajnokságot. Az Ausztráliától még 2000 km-re fekvő szigeten már minden készen áll arra, hogy az 50 ország közel 220 versenyzője minél jobb körülmények között versenyezhessen egymással. A Napier Sailing Club már december elejétől fogadja a 11-15 év közötti versenyzőket és kísérőiket, akiknek a mai nappal 4 napos Clinicet is rendeznek. A Világbajnokság megnyitója december 31-én lesz, míg az első futam 2012. január 01-jén.

Magyarországot a BYC versenyzője, Vadnai Jonatán képviseli, aki családjával már december eleje óta a szigeten van, és élvezik a kellemes környezetet.

Egy kis ízelítő a kinti helyzetről:

Jonatan Napier02

„Már nagy a készülődés, megérkezett a több mint 200 db Far East Otimist, Jonatán is az új hajójával edz. Átadták a 25db vadonatúj edzőmotorost is, melyek a VB után az Új Zealandi vitorlás kluboknak lesznek kiosztva. A csapatok lassan gyülekeznek, egyre több OP-t látni a vízen. Az időjárás kicsit hűvös, de a szél ideális 10-16 csomó. A rendezők nagyon segítőkészek, a klub összes tagja aktívan részt vesz a munkában. Az egész város a VB zászlóival van feldíszítve (a karácsonyfák mellett). Jonatán napi négy órát van vízen, jó edzőpartnerekkel. Vízi edzés után gimnasztika, nyújtás és egy-két matek feladatsor, mert a VB után felvételi a Lóczy-ba.”

A verseny honlapja, ahol on-line GPS közvetítés követhető nyomon: http://www.optiworldsnz.org.nz/

És egy kis videós ízelítő, érdemes megnézni, a videó letölthető itt.

Hajrá Joni, jó szelet!