fbpx

Vadnai testvérek a las palmas-i edzőtáborban

DSC_1825kicsiAz argentínai világbajnokság alatt megismerkedtünk a spanyolok edzőjével, aki az egész csapatával együtt  Gran Canaria szigetéről érkezett, a  Real Club  Nautico  képviseletében.  Meghívtak engem és öcsémet egy közös edzőtáborba a helyi club versenyzőivel, akik egyben a spanyol válogatott.  Nahuel  és  Joel  Rodriguez  a  VB. 2. és 6. helyezettje a  fiúk között.  Gonzalez Yolanda  2., Reino Cacho Martina 5., Cabrera Perez Maria 8. lett a lányok között. így elmondhatjuk,hogy a világ talán legerősebb Laser 4.7 csapatával tudtunk készülni.A körülmények több mint tökéletesek voltak. A 7 edzésnap alatt végig 16-20 csomós szél, 1,5-2m-es hullámok, kivéve az utolsó napot, mikor legyengült 8-10 csomóra. Gregorio Toribio és Javier Padrón edzők irányítása alatt zajlottak az edzések, napi 4 órát töltöttünk a vízen.

 Az első napon szokatlanok voltak a hullámok, melyek nem mindig szélirányból jöttek. Lazítani egy percre sem lehetett, a spanyoloknak nagyon jó volt a sebességük és az állóképességük. Normál körülmények között csak (?)  egyszer  edzenek hétköznap (szerdán), meg hétvégén péntek, szombat, vasárnap, egész évben (700 óra/év). A szél persze mindig fúj.

A Real Cub Nautico Gran Canaria egy igazi vitorlás paradicsom. Több száz bajnokuk között 8 olimpiai bajnok (köztük Doreste testvérek), számos Világ- és Európa bajnok. Egy óriási falon vannak felsorolva, s büszkék rájuk. Nagyon barátságosan fogadtak minket, mindenben a segítségünkre voltak. A club elnökével is találkoztunk, aki szintén nagyon kedves volt.  Az utánpótlásuk is rendben van, kb.150 Optimistes versenyez a klubban (köztük a 2011 évi Európabajnok Luis Cabrera). Reméljük, hogy ez a kapcsolat folyamatos lesz, s még számos ilyen sikeres edzőtábor követi.

Vadnai Benjamin