fbpx

Vadnai testvérek a Miami Világkupán

A Vadnai testvérek részvételével és felemás szerencséjével elkezdődött Miamiban a 2017-es szezon első Világkupa versenye. Magyar részről csak Vadnai Benjamin és Jonatán állt rajthoz. Érdi Mári fogászati kezelés miatt itthon maradt.

Laser Standard osztályban 24 nemzet 59 versenyzője vesz részt. Az első napon két futamot rendeztek meg. Ezeken Vadnai Jonatán az osztály U21 korosztályos világbajnoka 22. majd nagyszerű vitorlázással 8. helyen ért célba, és így két futam után az 5. helyen állt az összetett versenyben. A mai versenynapon a 3. futamban Jonatán 18. helyen futott be, így 3 futam alapján jelenleg a 12. helyről várja a folytatást.

Testvére Vadnai Benjamin számára viszont balszerencsésen indult az év első versenynapja. Az első futam sikertelen rajtpróbálkozásai után következő feketezászlós szigorított rajtnál három másik hajóval együtt korai rajtos volt, így maximális hibaponttal kezdte a versenyt. A következő futamon is csak 49. helyen ért célba, így ő az 57. helyről várta a folytatást. A 3. futameredményével – 40. hely – sikerült 6 helyet javítania, így Benji jelenleg az 51. helyen áll.

A verseny eredményei: ITT

Forrás: hunsail (első nap)

Fotó: Vadnai Benjamin FB oldal