fbpx

Vadnaiak Aarhus-ban

Vadnai Benjamin győzött az első futamon Laser Standard osztályban a dániai Aarhus vizein kedden kezdődött nemzetközi versenyen, a Hempel Sailing World Championships Test Eventen.

2018-ban Aarhusban rendezik majd az olimpiai osztályok világbajnokságait, így az idei regatta tesztverseny néven fut. Magyarországot hárman képviselők: Berecz Zsombor Finnben, Vadnai Benjamin és Jonatán Laser Standardben versenyeznek.

Laserben Vadnai Benjamin spliti edőtábor és rövid pihenő után frissen felpörögve tért vissza a versenyzéshez, és futamgyőzelemmel kezdett a Laser Standard osztály javát felvonultató és egy csoportban versenyző 62 hajós mezőnyben! A második futamban 21. helyen ért célba, így összetettben a 8. helyen áll.

A hosszú korosztályos sorozata – U21 EB és VB ezüstérmek – után Aarhusba érkezett Vadnai Jonatán 32. és 17. helyeivel összetettben 24., vagyis ő is bőven a mezőny első felében van.

A második versenynap Laser Standard osztályban, Vadnai Benjaminnak nem lett jó napja, így nem tudott az első napi teljesítményéhez hasonlót sem hozni. Akkor futamgyőzelemmel kezdett, majd egy gyengébb futam után ma egy rossz és egy még rosszabb következett, így a 8. helyről lecsúszott a 25-re.

Öccse Jonatán is egy 30. hellyel kezdett a csoportjában, de utána már nagyon jól vitorlázott, hiszen a 8. helyen ért célba. Ő négy futam után 24. az összetett listán.

A verseny honlapja: http://www.aarhus2018.com/test-event/

Eredmények ITT

Forrás: hunsail