fbpx

Változatos körülmények, egyenletes remek eredmények! – Csomesz beszámolója

A hétvégén Csopakon versenyeztünk a Kereked Ifjúsági Kupa ranglista versenyen.

Az első napon gyenge nyugatias szélben egy futamot sikerült rendezni, a második napon a frissebb északias szélben 4 futam lebonyolítása fért bele a délutánba. Vasárnapra is csak egy futamra volt lehetőség a nagyon kiszámíthatatlan körülmények miatt.

A kiszámíthatatlanság végig jellemző volt a versenyre. Ennek ellenére fiataljaink ismét remek teljesítményekkel rukkoltak elő.

ILCA 7 osztályban ugyan az aranyérmet nem, de a második (Szokody Olivér) és a harmadik (Kertész Ágoston) helyet sikerült megszerezni.

ILCA 6 osztályban 23 versenyző közül Sigmond Sima végzett az első helyen, ezzel folytatva jó hazai sorozatát az első ranglista verseny után. Az utolsó futamig nagy csatában volt  Nagy Bendegúzzal, aki a második helyen zárta ezt a versenyt.

Vida Róza az összetett 5. helyezésével a hölgyek között magabiztosan végzett az első helyen.

Kertész Lóránd nagyon jó versenyt vitorlázott, sajnos egy korai rajt miatt ez az összetett eredményben nem igazán tükröződik. U17 korosztályban a második helyen végzett.

Borbíró Gábor első versenyét teljesítette a BYC színeiben ILCA osztályban. Nagyon biztató jelek voltak a vitorlázásában. Jó volt látni hogy az első szakaszában a futamoknak ott tudott lenni a mezőny közepében.

Takács Zsombi versenyzésén látszott a kevesebb edzés mennyiség. Egy-egy futamban azért megmutatta, hogy előrébb van a helye a mezőnyben.

Szinessy Barni a második napon egy árbóc törés miatt 3 futam kihagyására kényszerült. Így nem maradt sok lehetősége a jó eredmény elérésére.

Ezzel a versennyel lezárult az ILCA 6 osztály Youth Worlds versenyre való  válogató sorozata is. Ezen a versenyen országonként csak egy egység vehet részt. Emiatt egy kiemelkedően nagy jelentőségű esemény az utánpótlás korosztályban. A tavalyi év után (Vida Róza, Nagy Bendegúz), ismét két BYC-es fiatal vívta ki a jogot az indulásra ezen a versenyen, Vida Róza és Sigmond Soma személyében!

Köszönet az elvégzett munkáért, és gratulálok az elért eredményekhez!

EREDMÉNYEK