fbpx

Váradi Imre beszámolója a Jóhajó Nagydíjról

_F8K5774.previewHétvégén megrendezésre került a Jóhajó Nagydíj. A három napos verseny alatt két napot tudtunk vitorlázni, ugyanis vasárnap a szél nem kedvezett, és csak hébe-hóba jelent meg különböző irányokból.

Ezzel szemben a pénteki és szombati napon a legszebb vitorlázó időt fogtuk ki, amit ember el tud képzelni. Mondhatjuk, hogy egész évben csak erre a napra vártunk, amikor rövid gatya-póló összeállításban, 4-5ös szélben „verethetünk”.  A péntek reggelt egy 4-5ös szélben kezdtük, ami meglepetésként ért minket, ugyanis senki nem számított erre, de gyorsan felvettük a ritmust. A nap  folyamán lejjebb állt a szél, de szerencsére még így is a szélviszonyok kedvezőek voltak arra, hogy gyakoroljuk a nagy szélben való versenyzést, ugyanis ez nem mindig megadatott a Balatonon.

Szombati napon már kevesebb széllel találkoztunk, de még így is trapézos szélben nyomhattuk le a három futamunkat, jó szélben, jó eredményekkel. Végül hat futamot tudtunk végig csinálni a két nap alatt, minden a terv szerint haladt, gyors pörgős futamokkal. Este még a jól megérdemelt közös evéssel zártuk a napot.

Ezúton is szeretném megköszönni a Versenyvezetés, és a Balatonfüredi Yacht Club munkáját, hogy ilyen lelkesen, egy ennyire színvonalas versenyt hoztak össze.

                                                                       Váradi Imre