fbpx

Váradi Imre és Serke Áron sikere a Garda tavon

vrm_0035.previewA 60. Garda-tavi (Riva del Garda) Intervela versenyt 2010. július 07-10 között ideális szélviszonyok mellett, a tervezett kilenc futam sikeres lebonyolításával, népes 420-as, hat országból huszonegy 470-es és öt országból nyolc finn részvételével bonyolították le.

A népes magyar tábor indulói közül valamennyi finn dinghy versenyző, s a kilenc 470-es közül heten az MVSZ támogatott versenyzői, akik részesei a fél éve működő OÉB támogatási rendszerének.

A négy napra és kilenc futamra  kiírt verseny kedvező szélviszonyok között bonyolódott. A 470-es fiatalok élvezték, hogy végre kedvező szélviszonyok között versenyezhetnek, és ez az eredményeikben is követhető volt.  A nagy kedvvel, és a verseny előre haladtával  egyre javuló teljesítménnyel versenyző  Váradi Imre(20)-Serke Áron(18) kettős a második, míg a testvére orvosi egyetemi elfoglaltsága miatt kormányost váltó Lillik Ákos, aki ezúttal Győrffy Bálint kormányossal versenyzett, a remek  hatodik, Gond Gergő(19) – Szellem Balázs(19) páros pedig a nyolcadik helyen végzett. A 16 éves Sipos Orsolya nővérével Zsófival megszerezte a legeredményesebb női párosnak járó díjat, s összesített tizenhatodik helyezésük külön dicséretet érdemel. Kun Dávid és Margitics Botond végig az élmezőny nyakán harcolt, kis szerencsével előrébb is végezhettek volna, hasonlóan a Vígh Tamás – Kovács Máté kettőshöz, akik hasznos tapasztalatokkal térhettek haza a regattáról. Vígh Réka és Szabó Kinga versenyzésén nagyon látszottak az érettségi, a tanulmányok miatti  felkészülési hiányosságok. Finn hajóosztályban két felnőtt és két junior versenyző képviselte hazánkat, akik az öt országot képviselő kissé létszám-hiányos mezőnyben jó edzőmeccseket vívtak és hasznos tapasztalatokkal tértek haza.

Eredmények.

 

MVSZ