fbpx

Váradi-Serke győzelem Splitben

spit imi2Március 16-20 között a 470-es csapat Splitben mérette meg magát. Sajnálatos módon a verseny előtt nem sikerült edzenünk, ugyanis a parton mértek 50 csomós szelet, és úgy gondoltuk hogy ez nem az a szél a amit nekünk nagyon erőltetnünk  kéne, ezért aznapot pihenő napnak vettük.

Az első versenynapot ezzel szemben egy flautés reggellel indítottuk, de szerencsére napközben megjött a szél és sikerült a két futamot teljesíteni amit aznapra terveztek.  Gyapjas-Kovács páros egy 7. és 3. hellyel kezdtek. A harmadik hely nagyon biztatónak mondható, hiszen egy újonnan összeült párosról van szó,és ahhoz képest igen jó helyet értek el.

Második nap előrébb hozták a rajtot 10 órára, hiszen tudták, hogy a reggeli szél le fog állni, de sajnos még így is későn értünk ki, ugyanis a rajt idejére már teljesen leállt a szél, és 20 perc várakozás után kimentünk a partra, és aznap tovább nem történt semmi, azon kívül, hogy délután fociztunk egy kellemeset a parton.

Rákövetkező napra borát mondtak, és annak rendje-módja szerint meg is jött. Három futamot sikerült a versenyrendezőségnek rendeznie. Nem kifejezetten tengeri szélnek mondható a bora hiszen amilyen pöffös és forgolódós szél, inkább a füredi északi szélhez lehetne hasonlítani. Ez a nap mondhatni a mi (Váradi-Serke) napunk volt, ugyanis sikerült mind a három futamot megnyernünk, és mint később kiderült ezzel tudtuk megalapozni a verseny végi győzelmet is .A történethez még hozzá tartozik, hogy két futam között egyszer csak kettészakadt a fockunk és éppen hogy  sikerült kicserélnünk a rajtra, annyi volt a szerencsénk, hogy valamire várnia kellett a rendezőségnek. . A Sipos lányok sikeresen végig csinálták a napot, de aminek még jobban örültünk, hogy az új párosunk nagy szélben is nagyon szép futamokat futott. Igaz, este egyikünknek sem esett nehezére az elalvás.

Utolsó napot erősebb széllel zártuk, a 470.org-os cikk alapján 27csomós szél volt, ami egyáltalán nem mondható kicsinek, és ami a körülményeket még jobban megnehezítette, hogy a a verseny még jobban berakták a part alá, így még pöffösebb és forgolódósabb volt a szél. A két futamot hamar pörgették le.
Sipos lányoknak Bigi mondta, hogy nem nagyon kéne erőltetni, mert nagyon erős szél lesz, és nem biztos, hogy bírták volna, utólag nézve jó ötletnek bizonyult mesteredzőnk döntése. Gyapiék mentek egy 3. helyet az utolsó futamban, ami nagyon bíztató a jövőt nézve. Nekünk annyira nem ment a nap, de szerencsére aznapi első futam után tudtuk, hogy megnyertük a versenyt, így a vége már nem volt annyira vészes. Bár nehezebb volt, mint ahogy az edzőnk várta az addigi teljesítményünk alapján. Összességében jó versenyen vettünk részt az ellenfelek képzett és jó vitorlázók voltak.(fiúk 43, lányok 22 helyen vannak a világranglistán)Akiket nehéz, de színvonalas versenyen tudtunk legyőzni.

A végeredmény: Váradi-Serke 1.hely, Gyapjas-Kovács 5.hely,Sipos lányok 7.hely.

Hivatalos eredmény: http://www.470.org/content.asp?id=2459

Váradi Imi