fbpx

VB felkészülés Máltán

„Máltai edzőtáborunk szerencsésre sikeredett fejlődés szempontjából. A tábor célja a fizikai felkészülés volt a jövő évi szezonra, ennek keretében a februári világbajnokságra” – Vadnai Jonatán beszámolója.

Az alapozásos edzőtáborok mindig iszonyatosan kimerítőek. A helyszín választásában a fő célpont, hogy erős szél fújjon folyamatosan, így minden nap tudunk lógni és erősödni. A vízen fokozatosan növeltük a terhelést, az elején még 3-4 percenként belefújt az edző a gyakorlatokba, a végén pedig már 10 percig is tartott egy kemény, tempós speed test.

Napi 3 és fél órákat vitorláztunk nagyon intenzíven és pörgősen. Jó kis csapat állt össze, – a saját csapatunk is elég nagy (Pavlos CYP, Tonci CRO, Filip CRO, Sergey RUS, Segawa JPN) – de csatlakoztak olasz, dán, szingapúri és indiai versnyezők is. Így az edzőfutamok és a rajtok egész szép létszámú mezőnyben mentek le. Ez azért jó, mert a februári vb-ig már nem lesz versenyünk, a versenyrutint pedig fenn kell tartani.

November 4-től 27-ig Splitben edzettünk és december 5-től 21-ig voltunk Máltán. A két tábor közötti hétben le kellett vizsgázni az egyetemen, tehát jólesik most egy kis pihenés.

Sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Vadnai Bros

Köszönjük a beszámolót!