fbpx

Véget ért a Kieler Woche

P1030301.previewCsapatunk számára kedden délután véget ért a Kieler Woche. Senki nem volt érdekelt a következő napi medal-race-ben.

 

 

 

 

Az EB. után úgy gondoltuk többen pihennek majd az élmezőnyből és nem lesz sok induló. A sok hiányzó ellenére is  nagy és  erős mezőny jött össze a standard osztályban.  Képviseltette magát az újdonsült Európa Bajnok, és még hatan az első 15-ből a világranglistán.

Ennek tükrében értékelhetjük az eredményeket.

A négy nap alatt teljesített 4 futamból nem volt kieső, így nem volt hibázási lehetőség.

Mint az előző sorokból és beszámolókból kiderült nem sok szél volt ezen a versenyen. Az első napi remek nyugati szélben levitorlázott 3 futam után két nap várakozás előzte meg az utolsó futamot.

Negyedik napon délután megérkezett a „szél” ami megmentette a rendezőséget. Természetesen csak egy futamot sikerült megtartani azt is a végére teljesen leálló szélben.

A futamot 5 csomós  északi szélben kezdte a mezőny, ami a harmadik csoportnak 2 csomósra csökkent.

Standardban nem volt nagy változás a srácok eredményeiben. A középmezőnyben foglaltak helyet.

A BYC-es fiatalok jól szerepeltek ezen a versenyen. Tomai Balázs az 50% alatt egy kicsivel, míg Kaiser Kristóf 55% belül teljesített. Ez kifejezetten jónak számít egy grade 1-es versenyen. Földesi Gergőnek ez volt az első megmérettetése ezen a szinten.

Karé Réka egyenletesen, de nem igazán sikeresen versenyzett végig.

 

Az elkövetkező időszakban következnek az EB-ok és VB-ok amin reményeink szerint jobb körülmények között sikeresen szerepelnek majd fiataljaink!

 

Csomesz

Végeredmény.