fbpx

Véget ért az ILCA 4 Európa Bajnokság és ILCA 6 Ifjúsági Világbajnokság – Csomesz beszámolója

ILCA 4:

Nagyon nehéz és változatos versenyen vannak túl fiataljaink. Az arany csoportnak tíz, míg a többi csoportnak nyolc futamot sikerült megrendezni.

Az első napi három futamot leszámítva erős szeles versenyben mérték össze tudásukat a gyerekek. 250 fiú és 120 lány küzdött a helyezésekért.

A lányoknál a BYC versenyzője, Vida Róza remek teljesítményt nyújtva a 26. helyen zárta a versenyt! Molnár Lilla (MVM SE) 73.

A fiúk mezőnyében Lackó Dávid (BYC) 124., Demjén Olivér (BYC) 133., Szokody Vincent (BYC) 198. pozícióban fejezte be a versenyt.

ILCA 6:

Amíg Mi az ILCA 4 EB-n versenyeztünk, addig 3 fiatal radialos (ILCA 6) versenyzőnk Olaszországban, Arcoban versenyzett a világbajnoki címért. Nagy Bendegúz, Sigmond Soma, a MOL Alapítvány támogatott versenyzője, és Szokody Olivér alkotta a BYC-es csapatot.

Fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Bende és Soma az arany csoportban 56. és 58. helyen zárta a versenyt. Nagyon régen volt már ilyen kiemelkedő ifi eredménye Magyarországnak radial osztályban. GRATULÁLUNK!

Szokody Olivér a kezdeti nehézségek után magára talált és megnyerte a bronz csoport küzdelmeit! Szép teljesítmény volt!

Gratulálunk a srácoknak, mert az EB gyengébb szereplése után, megmutatták hogy sokkal előrébb van a  helyük a nemzetközi mezőnyben!

Szép volt Lányok és Fiúk!

Gratulálunk az elért eredményekhez!