fbpx

Végig harcban a dobogóért – 29er csapatunk a Spari Kupán

Az idei második földvári verseny a nehéz külső körülmények közötti helytállásról szólt.

Sajnos a három nap alatt kevés lehetőségünk volt ideális körülmények között vitorlázni, mert a forgolódó és változó erejű szél jelentősen megnehezítette a versenyzők és a rendezők dolgát egyaránt. A sok halasztás és várakozás feltudja őrölni a versenyzők idegeit, nehéz jól teljesíteni, ha a sportoló nem tudja magát függetleníteni a külső körülményektől.

A regattán 4 egységgel vetünk részt:

Boti és Karesz végzett a legjobb helyen. Végig harcban voltak a dobogóért, azonban az utolsó nap irreális körülményei között nem volt szerencséjük, így lecsúsztak a dobogóról.

Anna és Kavics megmutatták, ha összeáll minden, akkor futamgyőzelemre is van esély. Sajnos ez most még nem sikerült, de a megszerzett futambeli 2. helyet taktikus, fegyelmezett vitorlázással érték el.

Soma és Józsó az erős kezdés után komoly visszaesést produkáltak. Volt olyan futam, ahol háromszor érintették valamelyik pályajelet, de becsületesen megcsinálták a büntetéseket. Ilyen hátrányokból azonban nehéz felállni.

Chiarra és Bozsi versenyen nyújtott összteljesítménye sokkal jobb volt, mint amit a számok mutatnak, most sokkal jobban vitorláztak, mint az előző versenyen. Nekik volt a legnehezebb a függetleníteni magukat a külső körülményektől.

Az utolsó futam megrendezése keserédes szájízt ad, de sajnos befolyásolni nem tudtuk. Büszke vagyok a gyerekekre, mert emelt fővel viselték azt, amit el kellet viselni!

„A körülményeket az ember nem ellenőrizheti, de a viselkedését maga irányítja.”

Benjamin Disraeli

Köszönjük Biginek a beszámolót és gratulálunk versenyzőinknek a remek teljesítményhez! Csak így tovább!

Eredmények: http://spartacus.hu/wp-content/uploads/2019/07/Spari-Kupa-20190720_22-veredmény.pdf?fbclid=IwAR2VSdoIAoVhUhscDEdxIeiuUiuinxzqLWwr0uiDsDgyFmUEeSLbieDFdQg