fbpx

Versenyszabályok tréning BYC-eseknek

Böröcz Bence nemzetközi vitorlás versenybíró és nemzeti versenyrendező – a BYC150 programsorozat keretén belül meghirdetett – kis- és nagyhajósoknak szóló érdekfeszítő tréningjével hivatalosan is megkezdődött a 2017. évi versenyvitorlás szezon a BYC-ben.

Bence fiatal gyermekkorában kezdett a klubban versenyezni. Miután kinőtte az ifjúsági korosztályt, 2012-ben nemzetközi versenybírói minősítést szerzett, akkor a világ legfiatalabb ilyen szakembereként. A számos hazai és nemzetközi versenyen szerzett széleskörű tapasztalatai mellett a hazai sportéletből is jelentősen kiveszi a részét, így például évek óta segíti a klub versenyzőinek szabályismereti felkészülését, az előző négyéves ciklust követően pedig az MVSz már másodjára bízta meg a versenyszabályok fordítási munkájának koordinálásával. Az elmúlt hónapok kemény munkájának gyümölcseként született meg az új, 2017-2020. évekre érvényes versenyszabályok angol-magyar nyelvű kiadása.

A március 25-i programot is alapvetően a szabályváltozások aktualitása motiválta. A délelőtti előadás a nagyhajós versenyzőknek és érdeklődőknek szólt. Versenyszabályok praktikusan: pillanatképek A vitorlázás versenyszabályaiból címmel a kezdő és haladó nagyhajós vitorlázók kaphattak érdekes és hasznos ismeretterjesztő tájékoztatást a versenyszabályok rendszeréről, annak fontosabb elemeiről.

Délután a már kora reggel óta nyüzsgő fiataloké lett a főszerep. A versenyzéssel éppen most ismerkedő gyerekek rendhagyó módon, testközelből ismerkedhettek meg a versenyszabályok alapjaival. Haladó kishajós versenyzőink részletes betekintést kaptak az új versenyszabályokban szereplő változásokba, valamint egy gyakorlati workshop keretén belül fejleszthették az óvásokkal kapcsolatos ismereteiket.

A tréning során nagysikerű interaktív kvízek segítségével mélyíthették el a résztvevők a tudásukat. A kvízekben legjobban teljesítők a SLAM ajándékaival lettek gazdagabbak.