fbpx

Világbajnoki ezüst Jonatánnak

Hatalmas csatában Vadnai Jonatán ezüst érmet szerzett a belgiumi Nieuwpoort-ban zajló Laser Standard U21 világbajnokságon. A versenyen 44 ország 125 versenyző mérte össze tudását, melyből Jonatán a második legjobbnak bizonyult.

A mai, utolsó napról Édesapja, Vadnai Péter beszámolója:

“Ma két futamot rendeztek a final-ban, ahol nagy küzdelem volt az első három versenyző között. Az első futam balos szélfordulóját az angol Whiteley kapta jól el, ő hatodik lett, míg Jonatán 13., a spanyol Rodrigez 16. Az utolsó futamon Jonatán középen a szélfordulókkal 4.-nek ért fel, a 2.hátszélben már átvette a vezetést, az angol nagyon lemaradt, a spanyol 5.helyen állt, ami épp elég lett volna a győzelemhez, de a befutóban feljött a negyedik helyre, ami pontegyenlőséget jelentett. A spanyolnak volt több első helye így ő nyert.”

Szívből gratulálunk Jonatánnak, akinek 19 évesen ez az U21-es világbajnoki ezüst a 19. korosztályos EB-n, VB-n vagy Ifjúsági Olimpián megszerzett érme. Hatszoros világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, ez a harmadik VB ezüstje és kétszer volt EB-n második, bronzérmes pedig kétszer Európa-bajnokságon, egyszer világbajnokságon, valamint a 2014-es Ifjúsági Olimpián.