fbpx

Waszp EB – Olivér beszámolója

A hosszú út után egy 4 napos edzőtáborral kezdtük a felkészülést a versenyre Ross Harvey SailGP edzővel. Minden nap kiváló körülmények között edzettünk, napsütés és 15-20 csomós termik szélben vitorláztunk 3-3 órát. Ez idő alatt leginkább a manőverekre és rajtokra koncentráltunk de a nap végen mindig volt néhány közös futam. Nagyon hasznos volt edzőtábor rengeteget fejlődtem és sok új információt hallottam.

A hajófelmérés, nevezés előtt jutott egy kis idő pihenésre és kirándulásra. A távoli helyszín ellenére 13 ország 45 versenyzője vett részt a bajnokságon. Az EB első napjára kicsit elromlott az idő és a megszokott termik szél sem érkezett meg így 1 futamot sikerült vitorláznunk gyenge szélben. Második nap 4 remek futam volt eleinte 20-25 csomós szélben ami a nap végére kicsit visszagyengült. A harmadik nap sajnos nem érkezett meg a várt szél így hosszú parti és vízi halasztás után futam nélkül fejeztük be a napot. A negyedik nap szintén halasztással indult de végül délután 5 órakor megjött a szél és 4 szuper futamot vitorláztunk a naplementében. Végül az utolsó napon idő hiányában csak 2 futamra jutott idő de tökéletes körülmények között fejeztük be a versenyt.

Összességében gyenge és érős szeles futamokban is helyt tudtam állni a sok jó versenyző mellet és a 21. helyen végeztem. A versenyt szoros csata után az olasz Francesco Bertone nyerte megelőzve az angol Ross Banha-t és svájci Jann Schuepbach-ot. Júliusban folytatás Gardán a foiling weeken és a világbajnokságon.

Eredmények: http://fvrm.sailti.com/es/default/races/race-resultsall/text/waszp-european-2022-es/menuaction/calendar

Demjén Olivér