fbpx

Workumban Optimist és Laser 4.7 osztályokban versenyeztek a magyarok

op_0A versenyen az Optimist osztály volt a legnépesebb: 300 junior és 147 serdülő versenyző állt rajthoz, 17 nemzet képviseletében.

A magyar csapatot Perényi Miklós vezette. Gyapjas Zsombor, Hadnagy Zsombor, Takácsi Lilla és Vadnai Jonatán utaztak el Hollandiába.

Ez a verseny több nemzetnek kvalfikáció volt a soronkövetkező világversenyekre. Optimistben a szingapúriak taroltak, látszik a sok következetes munka a csapaton. Jól szerepeltek a hollandok is, akik a vezetőedzőjük mellé felfogadták az argentin sztáredzőt (Bocha). Vele a versenyt megelőző héten Vadnai Jonatánnak is alkalma volt egy hétig tréningeznie.

A Holland Ifjúsági Bajnokságon három nap alatt 8 futamot rendeztek 10-18 csomós szélben. A döntőre a negyedik napon a heves esőzés miatt már nem került sor.

A magyarok jól szerepeltek. Vadnai Jonatán egyenletes jó teljesítménnyel a 10. helyet szerezte meg. Gyapjas Zsombor 52.,Takácsi Lilla 212., Hadnagy Zsombor pedig a serdülők között lett 69. Laser 4.7-ben11 nemzet 67 versenyzője indult.

Mivel július elején itt lesz a Laser 4.7 EB Vadnai Benjaminnak is kitünő alkalom volt feltérképeznie a helyszínt. Sajnos egy rossz futama után egy másikban a kormányhosszabbító gumicsuklója is elszakadt, így a 7.helyen végzett.

Benji továbbutazott az Európa Kupa következő állomására a hollandiai Scheveningenbe.

Forrás: MVSZ