fbpx

Wossaláék az élen az Audi Soling világbajnokságon

Az ötödik futam után átvette a vezetést a Wossala-Vezár-Németh csapat. A németországi Chiemsee-n három napja zajlik a Soling osztály világbajnoksága, amelyen 13 nemzet 50 hajója versenyez. Az első napon csak nagyon későn, délután öt órakor rajtolhatott el a mezőny, mert akkor támadt fel használható szél. A futamot a sötétedés előtt pályarövidítéssel „mentették” a rendezők, aminek a magyarok örülhettek a legkevésbbé.A Ramada Balaton Team ugyanis a 17 . helyen vánszorgott be a célba. Másnap azonnal javítottak. Akkor is sokáig úgy tűnt, hogy nem fúj majd a szél, ám délután húszcsomós északnyugati  kerekedett, amelyben Wossaláék szinte végig vezetve nyertek.

Pedig a szél a végére meghalt és izgalmas befutási helyzetek keletkeztek! 28-án a harmadik versenynapon délután sikerült három újabb futamot megrendezni.

Az első napi gödörből kifelé mászó magyar csapat két második és egy kilencedik helyének köszönhetően az élre ugrott, egy argentin és egy brazil csapat elé. A Szűcs-Gyulai-Szúcs csapat öt futam alapján a negyvenedik.

Eredménylista öt futam után

Foto: CYC

Forrás: Hunsail