fbpx

WOSSALÁÉK EZÜSTÉRMESEK A SOLING MASTERS VÉBÉN

imagesA Wossala-Németh-Vezér hármas az elsővel és a harmadikkal pontazonosságban végzett a világbajnokságon. Az olaszországi Lago di Iseón véget ért a Soling osztály Masters Világbajnoksága és az Olasz Bajnokság.

A magyar trió, az Audi-Ramada Balaton csapat az EUrópa-bajnokság után újabb éremmel tért haza világversenyről. Ezúttal ezüstérmesek lettek a Masters Világbajnokságon.Némi balszeencsével maradtak le a győzelemről:

Az utolsó futam előtt pontazonossággal, de az élen álltak a német Jörg Hermann vezette csapat előtt. Az eredeti versenykiírás szerint az utolsó napon két futamra került volna sor, ám a befutó után a versenyrendezőség úgy döntött, hogy az éppen teljesített ötödik és hatodik futam után a mezőny vitorlázza le a korábbi napon elmaradt futamot is.

Így az összetett állást a versenyzők a rajt előtt a vízen maguk számították ki. A számításba mindkét hajónál hiba csúszott, így a magyarok és a németek abban a hitben rajtoltak az extra meneten, hogy a győzelem csakis köztük dőlhet el. Wossaláék taktikusan „kivitték” a pályáról ellenfelüket, így lemaradva mindketten kiálltak a versenyből. A magyar hajó ezzel biztosan német ellenfele előtt végzett.

Eközben a kanadai Peter Hall vezette hajó megnyerte a futamot. Mivel így ők is éppen annyi pontot gyűjtöttek a versenyen, mint Wossaláék és Hermannék, ám egyel több futamelsőséget szereztek, így az összetett győzelem is az övék lett.

Mindenesetre a Wossala György, Németh Péter és Vezér Károly így is javított egy helyet a tavaly elért Masters VB eredményükhöz képest.

Az Olasz Bajnokságon – amely versenybe a nem-Masters csapatok eredményei is beleszámítottak – más eredmény született. Itt a Hermann-csapat győzött, a kanadaiaké lett az ezüst és a magyaroké a bronzérem.

Az Olasz Bajnokságon negyedik lett a második legjobb, Thomas Maskiewitz vezette német  hajó, amelyen Wossala György fia Kristóf is versenyzett.

Forrás: www.hunsail.hu

 

Soling_olaszBajn_2011_Lago_di_Iseo.pdf

Soling_Masters_VB_2011_Lago_di_Iseo.pdf