fbpx

X-35 OB és Füred Kupa – Németh István Emlékverseny első nap

_original (1)A mai napon kezdetét vette az X-35 hajóosztály országos bajnoksága és a Füred Kupa Nagydíj – Németh István Emlékverseny a BYC rendezésében, amelyen 7 db X-35 harcol az országos bajnoki címért, míg a nagyhajós versenyen 5 Elliott770, 16 J-24, 2 Melges24 és 9 Scholtz 22 típusú hajó indul a győzelemért.

A reggel igencsak reményteljesnek bizonyult: a megnyitó alatt kellemes 3 m/s-ás ÉK-i szél fújt, amely azonban a nap során szinte a nullává „fejlődött”. A rendezőség a Beszédes József Emlékverseny mezőnyét elengedve halasztással kezdte az első futamot, amely alatt 60 fokos lengéseket lehetett mérni. Az Emlékverseny mezőnyének áthaladása után az 55 fokra tett krajc bójával 1 futamot sikerült rendezni az X-35 hajóosztály pályáján, a második futamot a leálló szél miatt 400 méterrel a rajt után lelőtték. Az első futamot a Soós István kormányozta Szélvész nyerte, második a Doxy lett Szaxon Róbert kormányzásával, míg a harmadikként Gerendy Zoltán irányította Ham-let ért célba.

A másik pályán a dragon hajóosztály kivételével mindenki befutott az első futamban: a leálló szélnél a dragonnak a 2. krajc szakasz elején mért 0,5m/s szél irreálissá tette volna a futamot, ezért a rendezőség félbeszakította azt.

Elloitt770 osztályban a Nomád, a J-24-eseknél Euphemya, a Melges-24 között a Nondiremai, a Scholtz22-esek között az Aventura szelte át elsőként az első futam célvonalát.

Miután a szélnek se híre se hamva nem volt, 5 óráig parti halasztás zajlott, és mivel a meteorológiai előrejelzés sem kecsegtetett semmi jóval a késő délutánt illetően, ezért a rendezőség holnap reggeli 9 órás rajtot rendelt el.

Eredmények a csatolmányban találhatóak.

Füred Kupa eredmény 1 futam után

X35 OB eredmény 1 futam után