fbpx

Zink Leon a 42. Christmas Race-en

A spanyolországi Palamosban december 17-én kezdődtek a négynapos 42. Christmas Race futamai az olimpiai és az ISAF ifjúsági osztályok versenyzőinek. A versenyen idén öt kontinensről érkezve 600 versenyző vesz részt 12 hajóosztályban:  Laser Radial férfi és női, Laser Standard, Europe, Finn, 420 fiúk és lányok, 470 férfi és női, 29er, 49er és FX.

Közöttük négyen lesznek magyarok: Érdi Mári női Laser Radialban, a Gyapjas-testvérek férfi 470-esben és a BYC fiatal versenyzője Zink Leon férfi Laser Radialban indul.

A hétfői szélcsend és futamtalanság után kedden remek szélben pörgethették a versenyt mind a kilenc hajóosztályban. Az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett az északkeleti szél, a Tramontana, és fújt 19 -25 csomós sebességgel, becsülettel egész nap. Mind a kilenc hajóosztályban teljesíthettek minden tervezett futamot. Leon a középmezőnyben vitorlázott: két 15., és egy 8. helyével 13. volt az összetett listán.

A  hétfői szélcsend és a keddi remek futamok után szerdán reggel újra hiányzott a szél, de aztán megjött és délben már 25 csomó körül fújt, és fokozatosan erősödött. A 49erek kivételével minden pályán végigküzdöttek egy-egy futamot, de azután tovább erőltetni, újabbat rajtoltatni nem lehetett, mert a Tramontana végképp bedurvult és 30 csomó felett fújt. A kőkemény menet végén Leon 6. helyen ért célba, összetettben ezzel feljött a 10. helyre!

Pénteken lesz a verseny utolsó napja, szurkolunk Leonnak!

forrás: hunsail

képek:AlfredFarre.com